Årets tildelinger fra Dag S. Stiansens Stiftelse

I årets tildeling, den syvende i rekken, støtter Dag S. Stiansens Stiftelse fem prosjekter innen dyrevelferd med totalt 372 000 kr.

Dag S. Stiansens Stiftelse ble etablert i 2013 med formålet å ivareta dyrenes interesser. Stiftelsen deler årlig ut midler til prosjekter som tradisjonelt dyrevern, opplæringsvirksomhet, forskning, politisk informasjonsarbeid om dyrevelferd og lignende. Tildelingene skjer på bakgrunn av prosjektsøknadene som sendes inn til stiftelsen. I 2020 blir det delt ut 372 000 kroner til følgende prosjekter hos organisasjonene:

  • Dyrebeskyttelsen, avd. Nord-Trøndelag
  • Dyrebeskyttelsen, avd. Vestfold
  • Dyrebeskyttelsen, avd. Bergen og Hordaland
  • Dyrehjelperne
  • NOAH

Dag S. Stiansens Stiftelse består av et Stiftelsesråd som gir sine anbefalinger til styret. Rådsmedlemmene er Frode Lingaas, professor og veterinær ved NMBU, Guri Larsen, professor i kriminologi ved UiO, Lise Myhre, tegneserieskaper, Roger Petterson, generalsekretær i World Animal Protection Sverige og Bodil Eikeset, leder av Norsk Huskattforening. Rådsvervet er personlig og ulønnet.

Avlyst utdelingsseremoni

2020 har blitt et annerledes år for alle grunnet Covid-19. Grunnet smittevern har stiftelsen derfor bestemt seg for å ikke avholde årets utdelingsseremoni og middag på Grand Hotel.

– Det er med tungt hjerte vi har besluttet å ikke avholde årets utdelingsseremoni grunnet Covid-19. Vi ønsker å følge myndighetenes anbefalinger om å begrense sammenkomster. Samlingen er et høydepunkt for mange dyreelskere så vi ser frem til å kunne ta opp igjen tradisjonen i 2021, sier Terje Pedersen i stiftelsen i en kommentar.

Dag S. Stiansens Stiftelse deler også ut Stiansenprisen til enkeltpersoner eller organisasjoner som har gjort en ekstraordinær innsats for å ivareta dyrenes interesser i året som har vært. I år mottok stiftelsen totalt 64 nominasjoner av 18 privatpersoner og organisasjoner, men dessverre kvalifiserte ingen av disse og styret vedtok derfor – i samråd med Stiftelsesrådet – ikke å dele ut prisen i år.

– Mange organisasjoner og enkeltmennesker jobber utrettelig hver dag for å forbedre dyrenes velferd. Det setter vi stor pris på. Vi håper å kunne dele ut prisen igjen i 2021, sier Pedersen.

For mer informasjon, vennligst kontakt info@stiansenstiftelsen.no.